Rejsekurser.

Milholtmusik.dk har gennem tre år haft succes med kurser på vingården Fattoria il Lago i Toscana. Vi har krydret ugerne med udflugter og operaer, som vi har vist på vores storskærm med fremragende lydanlæg. På en række af kurserne har vi også overværet operaer LIVE i både Firenze og Bologna. Det er kurser, vi absolut gerne vil genoptage i Kulturkompagniet.

cenerentola

I 2010 valgte Milholtmusik.dk blandt andet at fejre, at det var 200 år siden at Gioacchino Rossini debuterede med sin første opera i Venedig. Ud over vores inspirerende operakurser om Rossini og sangtraditionen i Italien fra Rossini til Verdi, bød vi for første gang også på et kursus i italiensk gastronomi.

Det var med mesterkokken Jean-Michel Carasso som gennem 10 år ejede restauranten Gauguin i Firenze. I Paris har Jean-Michel Carasso fået udgivet sin egen kogebog med retter fra Toscana. Da FN’s generalsekretær Kofi Annan for nogle år siden skulle holde ferie i Firenze var det Jean-Michel Carasso, der blev headhuntet til at være kok i de fire dage, besøget varede.

Jean-Michel med gæster

I alle tre år var Jean-Michel Carasso vores populære kok i Dicomano, og her fik gæsterne mulighed for at kigge ham over skuldrene.

Kurserne blev holdt på den fredfyldte og smukt beliggende vingård Fattoria il Lago med både swimmingpool og en spektakulær udsigt i de små bjerge ved Dicomano udenfor Firenze. Gården producerer sin egen vin, som vi fik rig lejlighed til at smage på. I oktober er der et meget behageligt klima med en middel-temperatur på 21 grader.

Med LIVE operaer, erfarne og dygtige lærere, en spændende kok, interessante ture og en skøn vingård sørgede vi for, at mange fik deres livs opera tur! Sådan så kurserne ud i 2010: