Københavns Folkeopera.

Vi har samarbejdet med en kreds af professionelle musik- og teaterfolk om at etablere en ny folkelig kammeropera i København. Folkeoperaen vil præsentere publikum for nyskrevne eller nyere danske operaer og klassiske forestillinger med lille besætning af komponister som Mozart, Rossini og Donizetti. Projektet har ligget stille under VKO regeringen. Vi håber, at forholdene igen bliver så gunstige for den del af kulturlivet, at det vil kunne lade sig gøre at føre denne tanke endeligt ud i livet.

Klassiske og nyskrevne operaer.

Den nye kammeropera vil få navnet Københavns Folkeopera. Den vil både udfylde tomrummet efter Den Anden Opera ved at satse på nyskrevne eller nyere danske operaer, og præsentere de klassiske operaer for små besætninger, som det københavnske publikum ikke har haft mulighed for at se i mange år.

Audition.

Københavns Folkeopera vil finde sangerne via en særlig audition/konkurrence, som vil kunne følges af medierne forud for hver opsætning. Folkene bag den vil satse på at finde og opdyrke nye danske sangtalenter, fordi unge sangere egner sig fortrinligt til denne type kammeroperaer. Det giver sangerne mulighed for at udvikle deres talent i en teaterform, der i sin mindre størrelse skaber en intimitet og tættere kontakt til publikum, end det er tilfældet på den store operascene.

Gøglere og artister.

Københavns Folkeopera vil også gå nye veje ved at søge at gøre forestillingerne ekstra spektakulære, fordi de klassiske operaer har rod i i Commedia dell'arte traditionen. Dette vil blandt andet ske ved at bruge gøglere og artister, som vi finder via et samarbejde med den københavnske undergrund.

Første opera: Tyrken i Italien.

Kammeroperaens første udspil, Rossinis opera Tyrken i Italien vil få premiere på et oplagt egnet teater når det økonomiske grundlag er blevet skabt. De medvirkende sangere vil alle være professionelle, og en del bliver nye, unge talenter. Musikken vil blive leveret af et kammerensemble bestående af professionelle musikere, hovedsageligt fra de etablerede københavnske orkestre.

cenerentola.jpg